facebook
google
linkedin

Recuperare creante si colectare debite

O constantă a vieţii economice din România o reprezintă neplata la scadenţă a datoriilor. Aceasta conduce, inevitabil, la prejudicii considerabile pentru creditori şi la derapaje în activitatea de zi cu zi.

De aceea, o dimensiune specială a activităţii RMCA o constituie recuperarea şi colectarea creanţelor.

Asigurăm clienţilor noştri, în special societăţi comerciale, soluţii viabile de recuperare a creanţelor, focalizând activitatea noastră către costuri minimale din partea clienţilor, dublată de un randament major în rezultatele demersurilor – colectarea debitelor, comerciale, civile etc. de la rău-platnici, fie ca aceştia sunt persoane fizice sau juridice.

Procedura noastră are la bază experienţa vastă în domeniu, căi suple de negociere, rezultate concrete.

Practic, activitarea de colectare debite inseamna urmarirea facturilor emise de dumneavoastra inainte ca incasarea sa devina o problema. Vom contacta clientii dumneavoastra cu o saptamana inaintea scadentei si vom instiinta ca RMCA se ocupa cu colectarea facturilor. Vor fi comunicari scrise, telefonice si in persoana din 2 in 2 zile de atunci pana cand plata se va face. Vom folosi o procedura de presiune progresiva (comunicarile vor fi amiabile la inceput urmand ca in cazul in care intarzierile vor fi mari sa facem o presiune puternica).

Activitatea de recuperare creante inseamna activitatea prin care urmarim recuperarea unei creante a dumneavoastra de la un debitor. Exista doua etape : prima, etapa amiabila, in care folosim procedura de presiune progresiva, explicata mai sus, iar cea de-a doua etapa este cea juridica, care porneste in cazul esecului procedurii amiabile si consta in actionarea in instanta prin diverse proeduri juridice (somatii de plata, ordonante de plata, actiuni in pretentii etc.)